• Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma

Home ČLÁNKY A-Z ... KULTURA STOLNIČENÍ A TRADIČNÍ KRUŠNOHORSKÉ PRODUKTY – VEŘEJNÁ OCHUTNÁVKA SPOJENÁ S PŘEDNÁŠKOU - 5.9.2017

5.9.2017

KULTURA STOLNIČENÍ A TRADIČNÍ KRUŠNOHORSKÉ PRODUKTY
VEŘEJNÁ OCHUTNÁVKA SPOJENÁ S PŘEDNÁŠKOU
Akce v rámci projektu "KULINÁŘSKÉ ZÁŽITKY V KRUŠNOHOŘÍ/ ERZGEBIRGE" - CÍL3 - Ziel3 - UDRŽITELNOST

V restauraci Anna Nejdek dne 5. září 2017 proběhla prezentace projektu Kulinářské zážitky v Krušnohoří/ Erzgebirge Ziel 3-Cíl 3 spojená s výkladem zaměřeným na technologii kvasných procesů, zrání produktů spojená s veřejnou ochutnávkou. Tradiční krušnohorské regionální potravinářské produkty, např. sýr Mauritius, Barbora a Arnika, byly prezentovány ve fázi udržitelnosti projektu. Uvedené dva poslední vzorky byly připraveny už v roce 2015, jde o trvanlivé archivní potravinářské produkty, které se v Krušných horách vyráběly z mléka kozího, ovčího a kravského poblíž rozsáhlých pastvin. Již v historii byly nejlepší v okolí Abertam a pro svojí trvanlivost a kvalitu bývaly exportovány na trhy do vzdáleného zahraničí. Odborný výklad doplňovaly fundované podněty ze strany vyučujících odborného výcviku oboru Stravovací a ubytovací služby (65-51-E/01). Účastníci se zajímali o postupy a způsoby výroby, výklad byl poutavý a zajímavý.

Dov Dov Dov
Fotogalerie - © Peter Weigel, Fotogalerie - © Mgr. Josef Dvořáček

Autoři článku a fotografií: Peter Weigel, Mgr. Josef Dvořáček

 

Přihlášení

    

Aktivity školy

Aktuálně ...

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ
PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY NANEČISTO
středa 17. ledna 2018
od 9 - 17 hodin


KONTAKTY | NABÍZÍME VÁM ... | VIDEA ŠKOLY ...



ŽIVÝ KRAJ

Škola interaktivně



ŠKOLNÍ EMAILOVÁ SCHRÁNKA POŠTA
Ulti Clocks content

Anketa

Jaký zdroj informací o škole Vás nejvíce oslovuje?