• Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma

15.11.2017

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 15.1.2017
Prezentace a propagace projektu CÍL 3
UDRŽITELNOST PROJEKTU CÍL 3 "KULINÁŘSKÉ ZÁŽITKY V KRUŠNOHOŘÍ/ ERZGEBIRGE"

Ve středu dne 15. listopadu 2017 proběhl na všech pracovištích teoretického úseku a praktického vyučování prezentační den školy - budoucí zájemci o studium měli možnost nahlédnout do výuky maturitního oboru Veřejnosprávní činnost se zaměřením na ochranu životního prostředí (68-43-M/01), individuálního odborného výcviku v oborech Nástrojař (23-52-H/01) a Strojírenské práce (23-51-E/01) a mohli se seznámit s výukou žáků oboru Stravovací a ubytovací služby (65-51-E/01).

Dov Dov Dov
Fotogalerie ze dne otevřených dveří ..., Videoprezentace aktivit školy ...

Autor článku a fotografií: Peter Weigel

 

2.11.2017

EXKURZE DO FIRMY METALIS v NEJDKU
3. ročník oborů Nástrojař (23-52-H/02) a Strojírenské práce (23-51-E/01)

Metalis - „kolébka všech nástrojářů v širokém okolí“ - nás vřele přivítal v osobě majitele pana Ing. Stanislava Gregora. Prošli jsme hlavně nástrojárnu, kde jsme se zaměřili na měrové středisko, elektroerozivní obrábění, souřadnicovou vrtačku, kalírnu a měření tvrdosti podle Rockwella, broušení nástrojů včetně nůžek u pana Janíčka. Viděli jsme i montáž tvarových vložek a ostřihovacích nástrojů u pana Dudy. Shlédli jsme slévárnu hliníkových odlitků a zastavili se v učňovské dílně u pana Kočana. Za školu a žáky děkuji všem, kteří nás postrčili v našich strojařských znalostech, a přidávám několik fotek.

Foto Foto Foto
Fotogalerie ...

Autor článku a fotografií: Jiří Malý

 

23.10.2017

POZVÁNKA NA TŘÍDNÍ SCHŮZKY

Dov Třídní schůzky v 1. čtvrtletí školního roku 2017/2018 se uskuteční v úterý dne 7. listopadu 2017 od 15:30 (SOŠ a SOU Nejdek, Rooseveltova 600) a na OP Stará Role (Závodu míru 144) ve středu dne 8. listopadu 2017 od 16:00.

Vedení školy

 

2.11.2017

KULINÁŘSKÉ RECEPTY ZE ZELÍ/ SAUERKRAUTREZEPTE
SPOLEČNÉ VAŘENÍ V BSZ ANNABERG-BUCHHOLZ
Prezentace projektu a ověřování receptů projektu
UDRŽITELNOST PROJEKTU CÍL 3 "KULINÁŘSKÉ ZÁŽITKY V KRUŠNOHOŘÍ/ ERZGEBIRGE"

Ve čtvrtek dne 2. listopadu 2017 se v rámci udržitelnosti projektu CÍL3 uskutečnilo další společné vaření gastronomických specialit krušnohorské kuchyně pro žáky oboru Stravovací a ubytovací služby (65-51-E/01) u našeho německého partnera BSZ Annaberg-Buchholz. Nedílnou součást komunikace žáků tvořila orientace v reálném prostředí a zvládnutí různých komunikačních situací s důrazem na porozumnění jednotlivých činností a úkonů v cizím jazyce. Žáci byli společně se zástupcem oboru Veřejnosprávní činnost (68-43-M/01) rozděleni s německými partnery do pracovních skupin. Na vlastní kůži se mohli naši žáci přesvědčit jaké pracovní postupy používají naši projektoví partneři pro přípravu kyselého zelí.

Na závěr všichni navštívili štolu Markuse Röhlinga, jejíž část pro veřejnost zpřístupnil spolek Altbergbau Markus-Röhling-Stolln. Po zhruba 600 metrech jízdy důlním vláčkem si žáci prohlédli působivá svědectví z doby těžby stříbra a kobaltu v letech 1733 až 1857 i těžby uranu podnikem SAG Wismut a především hlavní atrakcí - 9 metrů vysoké vodní kolo, které je přesnou plně funkční kopií originálu.


Dov Dov Dov

Dov Dov Dov
Fotogalerie - © Peter Weigel
, Fotogalerie - © Roman Kalán, V3

Autor článku: Peter Weigel
Autoři fotografií: Peter Weigel, Roman Kalán (V3)

 

22.10.2017

POSVÍCENÍ V ZEMI POLÉVEK
SOUTĚŽ VE VAŘENÍ POLÉVEK V SASKÉM NEUDORFU
Prezentace a propagace projektu CÍL 3
UDRŽITELNOST PROJEKTU CÍL 3 "KULINÁŘSKÉ ZÁŽITKY V KRUŠNOHOŘÍ/ ERZGEBIRGE"

V saském Neudorfu, někdy nazývaném také "vesnicí polévky", se již od roku 1992 každoročně koná soutěž ve vaření polévky a souboj siláků v přetahování o polévkový hrnec. V rámci udržitelnosti projektu „ERZGEBIRGE/ KRUŠNOHOŘÍ KULINARISCH ERLEBEN" se pokusila přispět svým kuchařským uměním učitelka OUV p. Eva Joklová a prezentovala naši školu sýrovou polévkou s krutonky.

Mezi 30 polévkami, které byly na soutěži hodnoceny, vyhrála papriková polévka s karbenátkovými kuličkami dle receptu rodačky z Neudorfu v konkurenci mezi polévkami jako dýňovo-mangová, tuňáková, bylinková nebo staroněmecká masová polévka na základě hodnocení porotců, mezi kterými tentokráte zasedl i p. Peter Weigel.

Akce se uskutečnila za účasti starosty obce Sehmatal Andrease Schiedela a pastrora evangelické farnosti Nico Piehlera. Po vyhlášení Královny polévek 2017 následovalo světové mistrovství v přetahování polévkového hrnce. Nechyběla ani dražba nejlepší polévky ve speciální keramické nádobce - s nejvyšší nabídkou 30 EUR. Po slavnostním vyhlášení výsledků měli všichni účastníci možnost ochutnat jednotlivé polévky za poslechu dechové hudby Neudorfer Blasmusik a porovnat tak jednotlivé výkony soutěžících.

Dov Dov Dov
Dov Dov Dov

Fotogalerie 1 - © Peter Weigel, Fotogalerie 2 - © Mgr. Josef Dvořáček

Autor článku: Peter Weigel
Autoři fotografií: Mgr. Josef Dvořáček, Peter Weigel

 


Strana 1 z 23

Přihlášení

    

Aktuálně ...

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ
PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY NANEČISTO
středa 17. ledna 2018
od 9 - 17 hodin


KONTAKTY | NABÍZÍME VÁM ... | VIDEA ŠKOLY ...



ŽIVÝ KRAJ

Škola interaktivně



ŠKOLNÍ EMAILOVÁ SCHRÁNKA POŠTA
Ulti Clocks content

Anketa

Jaký zdroj informací o škole Vás nejvíce oslovuje?